ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Market pass: Ανοιχτή η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ την Τετάρτη – Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή

Tο πρόγραμμα λήγει στο τέλος Ιουλίου, αλλά το μηνιαίο ποσό αθροίζεται, δεν χάνεται και μπορεί κάποιος να κάνει χρήση του Market Pass έως τέλος Αυγούστου

Χωρίς προβλήματα προχωρά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στη σχετική πλατφόρμα για την κάρτα αγορών Market Pass, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στο Ertnews, οι καταβολές των χρημάτων θα γίνουν 3 Μαρτίου. «Όποιος επιλέξει την άυλη κάρτα θα πάρει το 100% του ποσού, στον κάθε μήνα που τρέχει. Όποιος επιλέξει κατάθεση στο λογαριασμό του θα λάβει το ποσό μειωμένο κατά 20% σε δύο δόσεις. Στις 3 Μαρτίου και στις 3 Μαΐου» πρόσθεσε.

Όπως διευκρίνισε το πρόγραμμα λήγει στο τέλος Ιουλίου, αλλά το μηνιαίο ποσό αθροίζεται, δεν χάνεται και μπορεί κάποιος να κάνει χρήση του Market Pass έως τέλος Αυγούστου.

«Δεν καλύπτουμε τις ανάγκες του κόσμου στο 100% αλλά αυτό το 10% είναι υψηλότερο από το 7% μείωση στο ΦΠΑ στα τρόφιμα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης. Επιπλέον όπως είπε «δεν ξέρουμε εάν αυτή η μείωση θα φτάσει στον καταναλωτή».

«Από το 13% στο 6% μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 7 εκατοστιαίες μονάδες. Στα 520 ευρώ εάν μειώσουμε τον ΦΠΑ κατά 7 εκατοστιαίες μονάδες είναι 32 ευρώ. Εμείς στα 520 δίνουμε 52 ευρώ».

Για το «καλάθι του νοικοκυριού» και τις αιτιάσεις ότι σε αυτό είναι προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας του εκάστοτε σούπερ μάρκετ επισήμανε ότι «το 40% των προϊόντων είναι επώνυμα προΪόντα» και έφερε ως παράδειγμα ότι στο καλάθι βρίσκουμε γάλα και φέτα και επώνυμης και ιδιωτικής ετικέτας.

Όπως υπογράμμισε «διατηρώντας σταθερή την τιμή, δίνουμε τη δυνατότητα όσοι θέλουν να ψωνίσουν φτηνότερα προϊόντα να τα αγοράσουν μέσα από το καλάθι. Μία τετραμελής οικογένεια, αν αγοράζει από το καλάθι είναι υπολογισμένο θα εξοικονομήσετε περίπου 80 ευρώ/μήνα. Επίσης θα λάβει 52 ευρώ από την κάρτα αγορών (Market Pass). Αυτό μας κάνει 132 ευρώ.

«Κανείς δεν είπε ότι μπορούμε να καλύψουμε στο σύνολο όλο το κύμα ακρίβειας» τόνισε. «Πράγματι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι στο 15%, αλλά έχουμε τον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό της Ευρώπης. Γι΄αυτό έχουμε αυτά τα εργαλεία που καλύπτουν εν μέρει το κύμα ακρίβειας».

Στο «Σαρακοστιανό καλάθι» δεν θα μπουν νωπά παρά μόνο κατεψυγμένα θαλασσινά, διευκρίνισε ο κ. Παπαθανάσης.

πηγή: protothema.gr

Latest Posts