ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημήτρης Τσιόδρας: Είμαστε συνεπείς στην προσπάθεια να χτιστεί θετική ατζέντα με την Τουρκία αλλά αφελείς δεν είμαστε

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις μίλησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

«Οι σχέσεις μας με την Τουρκία αυτήν την περίοδο είναι βελτιωμένες. Μετά τους σεισμούς στην Τουρκία ξεκίνησε μια προσπάθεια να χτιστεί μια θετική ατζέντα. Εμείς είμαστε συνεπείς και θέλουμε μια θετική ατζέντα, αφελείς όμως δεν είμαστε» τόνισε ο κ.Τσιόδρας. «Συνεχίζουμε το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα. Η Ελλάδα ενισχύει το διπλωματικό της οπλοστάσιο, ενισχύει την αμυντική της ετοιμότητα. Από εκεί και πέρα, όπως έχουμε ξαναπεί, κρίνεται ο καθένας σε σχέση με την ειλικρίνεια των προθέσεών του στην πράξη», πρόσθεσε.

«Με την Τουρκία έχουμε μια διαφωνία σχετικά με τη Μέση Ανατολή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να συζητάμε», συνέχισε ο κ. Τσιόδρας και επισήμανε ότι «δεν θέλουμε άλλη μία εστία έντασης στην περιοχή».

Αναφερόμενος στο εγχώριο πολιτικό τοπίο, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι «σήμερα είμαστε σε μια ιδιόρυθμη κατάσταση όπου δεν υπάρχει αντιπολίτευση έτσι όπως την ξέραμε τουλάχιστον στα χρόνια της μεταπολίτευσης», τονίζοντας ωστόσο πως «το 41% δεν είναι λευκή επιταγή, αλλά αυξημένη ευθύνη».

«Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα τονίσει πως αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα του πολίτη και όχι η αντιπολίτευση, ειδικά στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Άρα, αυτό το 41% που πήρε η ΝΔ στις τελευταίες εκλογές δημιουργεί αυξημένες υποχρεώσεις», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

Latest Posts