ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα» και φέτος στον δήμο Ωραιοκάστρου – Αιτήσεις και δικαιολογητικά

Το πρόγραμμα φέτος θα διεξαχθεί σε παραλίες της Χαλκιδικής (Σταυρός) και συγκεκριμένα από τις 8 έως τις 19 Ιουλίου 2024

Η δυνατότητα συμμετοχής των παιδιών ηλικίας από 8 έως 14 ετών σε ποικίλες δραστηριότητες μία από τις οποίες είναι και το Πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα 2024» δίνεται από τον δήμο Ωραιοκάστρου, στο αίσιο της συνεχούς προσπάθειας του δήμου να παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες στα παιδιά των δημοτών και κατοίκων. Το πρόγραμμα φέτος θα διεξαχθεί σε παραλίες της Χαλκιδικής (Σταυρός) και συγκεκριμένα από τις 8 έως τις 19 Ιουλίου 2024. Το πρόγραμμα θα χωριστεί σε δύο περιόδους και προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ, σύμφωνα με την 132/2024 του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Ωραιοκάστρου.

1η περίοδος: Από Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024 έως Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

2η περίοδος: Από Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 έως Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024.

Το Πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα» πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού — Τμήμα Παιδείας  Πολιτισμού Αθλητισμού του δήμου Ωραιοκάστρου.

Οι αιτήσεις συμμέτοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από σήμερα Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 έως την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 (η αίτηση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου Ωραιοκάστρου – https://oraiokastro.gr/anakoinosi-gia-to-programma-paidi-kai-thalassa-2024/).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα εξεταστούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Όσοι υποβάλλουν αίτηση μετά την έναρξη του προγράμματος (8 Ιουλίου 2024) θα μπορέσουν να συμμετέχουν εάν υπάρχουν κενές θέσεις.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ:

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ (ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ) ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ:

bouklas@oraiokastro.gr (Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά)

1 . Αίτηση
2. Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού
3. Ιατρική Βεβαίωση (παιδίατρος ή παιδοκαρδιολόγος ότι είναι υγιής και μπορεί να συμμετέχει – Αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή χωρίς ιατρική βεβαίωση)
4. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα (σε περίπτωση διαζευγμένου γονέων απαιτείται η συναίνεση και των δύο) ότι επιτρέπει στο παιδί του να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα, τηρώντας τους όρους του προγράμματος «Παιδί και Θάλασσα».
5. Τελευταίο λογαριασμό ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΑΘ ή Βεβαίωση κινητής τηλεφωνίας.
6. Φορολογική Δήλωση Ε1 (2023 ή 2022).

Δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα 2024» έχουν τα παιδιά που κατοικούν μόνιμα στις Δημοτικές Ενότητες του δήμου Ωραιοκάστρου.

Μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά γεννημένα από το 2010 έως 2016 όλο το έτος, δηλαδή από 8 έως 14 ετών.

Οι αναχωρήσεις θα γίνονται:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ:

1. Μπροστά από το Γυμνάσιο Παλαιοκάστρου (Πέτρινο σχολείο)
2. Μπροστά από το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ:

1. Πλατεία Νέας Φιλαδέλφειας
2. Κοινότητα (πρώην Δημαρχείο) Πενταλόφου
3. Πάρκο Νεοχωρούδας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ

1. Κλειστό Γυμναστήριο «Παναγιώτης Νέτσικας» (Δρυμός)
2. Δημοτικό Σχολείο Μελισσοχωρίου
3. Δημοτικό Σχολείο Λητής.

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΑΙΔΙΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Οι γονείς θα πρέπει να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους συνοδούς για την ακριβή ώρα επιστροφής.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ:

Α) Εάν κάποιο παιδί δεν μπορεί να προσαρμοστεί στους κανόνες του Προγράμματος και δημιουργεί προβλήματα στη διεξαγωγή του, ο φορέας υλοποίησης διατηρεί το δικαίωμα διακοπής της συμμετοχής του.

B) Στην περίπτωση εκτάκτου ιατρικού συμβάντος του παιδιού οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να παραλάβουν το παιδί.

Γ) Σε περίπτωση αδιαθεσίας του παιδιού την προηγουμένη ημέρα ή κατά το πρωινό της αναχώρησης (εμετός, πυρετός), παρακαλείται να παραμείνει σπίτι.

Δ) Σε περίπτωση άσχημών καιρικών συνθηκών που δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του Προγράμματος οι ημέρες δεν αναπληρώνονται.

Latest Posts