ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών αύριο το πρωί συγκαλεί η Σακελλαροπούλου

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο Προεδρικό Μέγαρο με αντικείμενο τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο αύριο 24 Μαΐου στις 11:00, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης, μετά τις άκαρπες συναντήσεις που είχε με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είδε και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Νίκο Ανδρουλάκη, στον οποίο παρέδωσε τη διερευνητική εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο, δήλωσε ότι «σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλήσεων, για αυτό επιστρέφω ως άγονη άμεσα τη διερευνητική εντολή».

Τόνισε, επίσης, ότι «όπως σημείωσα και το βράδυ της Κυριακής, ο ελληνικός Λαός ανέδειξε μια πολύ μεγάλη ανάγκη: να υπάρχει στον τόπο μας ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη, που να μπορεί να είναι φρουρός του Κράτους Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – ιδιαίτερα μετά από αυτά που περάσαμε στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια – να διασφαλίσει ένα κοινωνικό κράτος δημόσιας Υγείας και δημόσιας Παιδείας, που να μπορεί να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες, που έχουν κλιμακωθεί και, βέβαια, να υπηρετήσει ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι μόνο για τους λίγους. Και σ’ αυτή την ανάγκη θα κάνω ό,τι περνάει απ’ τα χέρια μου για να ανταποκριθώ, διότι είναι πραγματικά εθνικό καθήκον να υπάρχει αυτή η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη».

Απαντώντας, η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «Αρα θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο (σ.σ. τη σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών) σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα και εύχομαι να έχουμε την καλύτερη λύση για τον τόπο».

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί όπως προβλέπει το Σύνταγμα η σγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης με επικεφαλής δικαστικό.

Τα επικρατέστερα πρόσωπα για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, είναι τρία. Η Μαρία Γεωργίου, πρόεδρος του Αρείου Πάγου, η Ευαγγελία Νίκα, πρόεδρος του ΣτΕ και ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

πηγή:protothema.gr

Latest Posts