ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μητσοτάκης: Σε έξι μήνες παραδίδουμε στους Θεσσαλονικείς το πιο σύγχρονο και όμορφο μετρό στην Ευρώπη

Τη δέσμευση πως το μετρό της Θεσσαλονίκης θα εγκαινιαστεί τον προσεχή Νοέμβριο εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τους Αμπελοκήπους, το πρωί της Δευτέρας.

«Σε έξι μήνες από τώρα θα μπορέσουμε να παραδώσουμε στους πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά και στους επισκέπτες της το πιο σύγχρονο, κατά πάσα πιθανότητα, σίγουρα το πιο όμορφο μετρό οποιασδήποτε ευρωπαϊκής πόλης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην παρουσίαση της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

«Και το λέω αυτό σε μία πόλη η οποία έχει δοκιμαστεί πολύ από προσδοκίες οι οποίες διαψεύστηκαν στο παρελθόν», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το σχέδιο για τις επεκτάσεις του μετρό σε δυτική αλλά και ανατολική Θεσσαλονίκη με τον πρωθυπουργό να τονίζει πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται τα έργα, καθώς τα δεδομένα είναι αυτά που θα δείξουν πώς πρέπει να γίνουν οι επεκτάσεις του μετρό.

«Το μετρό Θεσσαλονίκης γίνεται επιτέλους πράξη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ενώ σχετικά με τη μελέτη υπογράμμισε πως δρομολογεί νέα έργα που θα επεκτείνουν το μετρό στα δυτικά και τα ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα η επέκταση του μετρό στη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη και κατ’ επέκταση η βελτίωση των συγκοινωνιών,

«Με το καλό να βρεθούμε στα εγκαίνια του μετρό πριν το τέλος του έτους», διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα αποτελέσει και μια προσωπική δικαίωση.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έστειλε και το μήνυμα του ενόψει των ευρωεκλογών λέγοντας πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αποτύπωμα της Ευρώπης το βλέπουμε παντού και στη χρηματοδότηση του Μετρό και στη δυνατότητα να διεκδικήσουμε πόρους στο μέλλον» και συμπλήρωσε πως οι πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες για τις ευρωεκλογές δεν πρέπει να ξεχνάνε ποιο είναι το κόμμα που μπορεί να διεκδικεί χωρίς λαϊκισμούς.

Latest Posts