ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μέτρα στήριξης – Ρύθμιση χρεών σε έως 120 δόσεις: Μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Υπάρχει «ασφαλής δημοσιονομικός χώρος» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Κάθε μέρα πιο κοντά έρχονται πλέον οι εξαγγελίες για νέες παροχές και μέτρα στήριξης από το υπουργείο Οικονομικών. Το «μενού» των ενισχύσεων εκτείνεται από μειώσεις επιτοκίων και πάρα πολλές δόσεις στις ρυθμίσεις για τα χρέη προς το Δημόσιο, μέχρι και νέο πακέτο έκτακτων επιδοτήσεων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Πριν απ΄όλα πάντως, την ερχόμενη Τετάρτη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα έχουν μία πρώτη αλλά πλήρη εικόνα για το «ταμείο» 2023, δηλαδή:

· πώς κινήθηκαν οι κρατικές εισπράξεις (και τα δημοσιονομικά περιθώρια) που «μετράνε την περσινή χρονιά, όπως τα τέλη κυκλοφορίας ή η προτελευταία δόση ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος
· αν και κατά πόσον, ένα μέρος από αυτά είναι επαναλαμβανόμενο και για εφέτος

· πώς έκαναν «ποδαρικό» τον Ιανουάριο τα «φρέσκα» τακτικά έσοδα του 2023

· αν υπάρχει «περίσσευμα» εν σχέσει με όσα είχε προϋπολογίσει μέχρι τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση

«Έχει δημιουργηθεί ένας ασφαλής δημοσιονομικός χώρος» εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Στούντιο με θέα». Και προέβλεψε πως «τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε και το ποσό, αλλά θα είναι ασφαλής» προαναγγέλλοντας ότι με βάση αυτά ο Πρωθυπουργός θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για τα νέα μέτρα που θα εξαγγείλει για εργαζόμενους, συνταξιούχους και επιχειρήσεις –πέραν και όσων έχουν ήδη ως τώρα ανακοινωθεί.

Latest Posts