ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: Επισκέψεις του Μ. Μπεκίρη σε λιμάνι, γυναικείο συνεταιρισμό και μοναστήρι

Με έμφαση στη σχέση που έχει η πόλη της Θεσσαλονίκης με το λιμάνι της αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές που η λειτουργία του επιφέρει σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Μακεδονία, Μιχάλης Μπεκίρης, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του.

Συνοδευόμενος από το Συντονιστή του Γραφείου Γιάννη Παπαγεωργίου, ο κύριος Μπεκίρης επισκέφθηκε το λιμάνι όπου και είχε συνάντηση με στελέχη του Οργανισμού. Τον Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, υποδέχθηκαν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΛΘ Α.Ε. Θάνος Λιάγκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Arie Koppelaar, η Γενική Εμπορική Διευθύντρια και Διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας Θεοδώρα Ρήγα, και ο Γενικός Τεχνικός Διευθυντής Χάρης Καραμανέας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο κύριος Μπεκίρης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του λιμανιού, είδε το νέο εξοπλισμό αλλά και τη λειτουργία του χώρου φορτοεκφόρτωσης ενώ ενημερώθηκε για τα έργα που βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης αλλά και για αυτά που έχουν δρομολογηθεί.

Στο πλαίσιο των επαφών που είχε κύριος Μπεκίρης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Γυναικείου Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραδοσιακών Προϊόντων «Ο Άγιος Αντώνιος» και είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων και ειδικά του φημισμένου ποντιακού φύλου Περέκ. Ο ίδιος ξεναγήθηκε στο χώρο του εργαστηρίου και συνομίλησε με γυναίκες του συνεταιρισμού ενώ αργότερα επισκέφθηκε το χώρο του αναψυκτήριου που διατηρεί ο συνεταιρισμός και που αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την ευρύτερη περιοχή. Τα μέλη του γυναικείου συνεταιρισμού, ενημέρωσαν τον Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου για τα εργαλεία με τα οποία ενισχύθηκαν στην πορεία των ετών, ώστε να δυναμώσουν τις δράσεις τους ενώ υπογράμμισαν το θετικό αποτύπωμα που έφερε η λειτουργία του συνεταιρισμού και στην περιοχή που δραστηριοποιούνται μιας και έδωσε τη δυνατότητα σε γυναίκες να ενισχύσουν το οικογενειακό τους εισόδημα, ενώ παράλληλα τις έβγαλε από την απομόνωση.

Σημαντική ήταν η επίσκεψη και στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Τον κύριο Μπεκίρη υποδέχθηκε εκ μέρους του Μητροπολίτη Κασσανδρείας Νικόδημου, ο Αρχιμανδρίτης Συνέσιος Στάθης ο οποίος και τον ξενάγησε στους ναούς και στις εγκαταστάσεις της Μονής. Το μοναστήρι το οποίο κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960, φιλοξενεί σήμερα 70 περίπου μοναχές ενώ αποτελεί και χώρο ανάπαυσης του Αγίου πλέον Αγιορείτη Μοναχού γέροντα Παϊσίου. Ο τάφος του Αγίου Παϊσίου το όνομα του οποίου με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναγράφηκε το Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποτελεί τόπο προσκυνήματος για χιλιάδες πιστούς από όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό. Ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου αφού προσκύνησε στον τάφο του Αγίου, ενημερώθηκε από τον Αρχιμανδρίτη Κασσανδρείας για το βίο, τα θαύματα αλλά και την ιστορία που αφορά στην αγάπη που ο

Latest Posts