ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ [LAZARINI] Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ’, σας ξεναγεί στον κόσμο των FAYOUM της γνωστής Εικαστικού

μέσα από την γιορτή τέχνης της ART THESSALONIKΙ

INTERNATIONAL CONTEMPORARY ART FAIR 2022

Στην 6η Art Thessaloniki που διήρκησε από 3-6/11/2022, η Λαζαρίδου Ειρήνη προβάλει το Πορτρέτο FAYOUM  “ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ” , με έναν μοναδικό τρόπο δουλεύοντας το πάνω σε πηλό, με σκοπό να μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο.

Συμμετέχοντας στην Εικαστική ομάδα της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, έχοντας επιρροές από την ζωγραφική των Αρχαίων Ελλήνων που σαν μετανάστες, μαζί με Ρωμαίους εγκαταστάθηκαν το 150 περίπου μ.Χ. στην Πόλη FAYOUM της Αιγύπτου , ξαναζωντανεύει τον μύθο της πανάρχαιας

Αιγυπτιακής παράδοσης , δίνοντας την ευκαιρία σε εμάς σήμερα να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο τους .

Η ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ [LAZARINI] είναι μία Ελληνίδα εικαστική καλλιτέχνης . Γεννήθηκε στις 7 Απριλίου του 1959 στην Θεσσαλονίκη .

Η πρώτη της αγάπη ήταν η Τέχνη της Αγιογραφίας. Σπούδασε 7 χρόνια Αγιογραφία και ζωγραφική δίπλα στη Βασιλική Κοντού, από το 1993 μέχρι το 1999. Το ταλέντο της άρχισε να φαίνεται από τα πρώτα της έργα , δουλεύοντας σκόνες από πετρώματα και αυγοτέμπερα .Εκεί είχε την πρώτη της επαφή με τα αληθινά φύλλα χρυσού και τα περίτρανα ξυλόγλυπτα .

Αρχίζει να πειραματίζεται με λιωμένα κεριά , ρετσίνι και διάφορα υλικά για παλαιώσεις .

Το ενδιαφέρον της τραβάει ο Αιγυπτιακός Πολιτισμός .Μελετά επί 4 χρόνια τα πορτρέτα FAYOUM, δουλεύοντας τα με εγκαυστική τεχνική και σκόνες .

Αρχίζει να ζωγραφίζει δαχτυλίδια, μενταγιόν, καρφίτσες FAYOUM σε μικρογραφίες, δουλεύοντας με μεγεθυντικό φακό .

Το επόμενο βήμα ήταν να ξεκινήσει την διδασκαλία FAYΟUM ΣΕ ΚΟΣΜΗΜΑ και ΜΙΚΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ , στο ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από το 2010 μέχρι το 2014 και μεταδίδει τις γνώσεις της σε δεκάδες μαθητές, από τους οποίους αρκετοί έχουν διαπρέψει .

Στο ενεργητικό της έχει αρκετές Ατομικές Εκθέσεις Αγιογραφίας και ζωγραφικής στο Βαφοπούλειο

Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σε Πινακοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει εκθέσει τα έργα της σε άπειρες Εκθέσεις όπως στην [INTERNATIONAL CONTEMPORARY ART FAIR THESSALONIKI] τα έτη 2019, 2020, 2021,2022.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος, της ΜΕGA ART GALLERY ASSOCIATION OF CORCHIANO στην Ιταλία και μέλος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος .

Έργα της βρίσκονται στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Ελλάδος, στην Ιταλία, Μπαγκλαντές ,Λονδίνο, Κύπρο, ενώ πορτραίτα της κοσμούν τα Αραβικά Εμιράτα .

Τα τελευταία 5 χρόνια έχει συμμετάσχει σε Εκθέσεις στο CORCHIANO της Ιταλίας , στο QATAR στο INTERNATIONAL ART FAIR FESTIVAL . Τον Φεβρουάριο του 2021 έργα της δημοσιεύονται στο ARCHLOVE MAGAZINE Περιοδικό με εμβέλεια σε ΑΜΕΡΙΚΗ και ΚΙΝΑ.

Το 2021 έργα της εκτίθενται στην Βουλή της Αυστραλίας στη ADELAIDE . Το 2020 εκθέτει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης . Το 2019, 2020 και 2022 εκθέτει στη Τράπεζα ΠειραιώςΘεσσαλονίκης, σε επανειλημμένες Εκθέσεις στην MYRO GALLERY Θεσσαλονίκης, σε GALLERY της Αθήνας, στην ΜΥΚΟΝΟ, το ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ,το 2022 στην ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΙΤΟΚ, το 2021 στην BIENNALE της ΒΕΝΕΤΙΑΣ , το 2021 στις ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ και ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ . Τον Σεπτέμβριο του 2022 έργα της δημοσιεύονται στο ZET MAG. Περιοδικό με εμβέλεια στην Αμερική .

Latest Posts