ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Αύξηση αφορολόγητου για οικογένειες κατά €1.000 ανά παιδί – Κατώτατος μισθός €950 στο τέλος τετραετίας

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας για την περαιτέρω ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέσω της αξιοποίησης της θετικής απόδοσης της ελληνικής οικονομίας αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Από τα επτά μέτρα που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός ξεχωρίζουν η περαιτέρω αύξηση του αφορολόγητου για τις οικογένειες κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, η αύξηση των μισθών κατά 25% και η επιπρόσθετη αύξηση του κατώτατου μισθού ώστε εως το τέλος του 2027 να φτάσει τα 950 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το 2019 όταν ανέλαβε την εξουσία η ΝΔ ο κατώτατος μισθός ήταν 650 ευρώ. Στο κλείσιμο της πρώτης τετραετίας έφτασε τα 780 ευρώ ενώ για την επόμενη τετραετία ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως θα ανέβει ακόμα κατά περίπου 200 ευρώ.

Αναλυτικά, ορισμένα από τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας το οποίο θα παρουσιαστεί αναλυτικά αύριο έχουν ως εξής:

–  Περεταίρω μείωση εργοδοτικών εισφορών τουλάχιστον κατά 1 μονάδα

–  Αύξηση αφορολόγητου 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά. Ότι ισχύει συν 1000 ευρώ για κάθε παιδί

–  Μέχρι το 2027 να σβήσει το τέλος επιτηδεύματος. Όσο θα βελτιώνεται η φορολογική συμμόρφωση

–  Έμμεσοι φόροι, κάποια στιγμή θα αρχίσουν να πέφτουν αλλά εφόσον εξασφαλίζουμε ότι δεν θα εκτραπεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού.

–  Αύξηση μισθών κατά 25%

–  Κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ στο τέλος τετραετίας

–  Ανανέωση στεγαστικού προγράμματος «Σπίτι μου» με 10.000 νέα σπίτια

πηγή: protothema.gr

Latest Posts