ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έλενα Ράπτη: Eγκαινίασε την 20η Έκθεση Επαγγελματικών Επανδρωμένων Πλοίων Αναψυχής  “East Med Yacht 2024”

Η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη εγκαινίασε, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την 20η Έκθεση Επαγγελματικών Επανδρωμένων Πλοίων Αναψυχής “EAST MED YACHT SHOW 2024” που διοργανώθηκε στο λιμάνι του Πόρου από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, την Οργανωτική Επιτροπή EMMYS και τον Δήμο Πόρου.

Η East Med Yacht Show είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως σε επαγγελματικά τουριστικά σκάφη. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης παραβρέθηκαν στον Πόρο 120 επαγγελματικά σκάφη με ελληνική σημαία, 350 yacht brokers από 20 χώρες παγκοσμίως, καθώς και 40 περίπτερα εκθετών που έχουν σχέση με το θαλάσσιο τουρισμό.

Ο Πόρος μπήκε στον παγκόσμιο χάρτη της βιώσιμης τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης δυναμικά στις 30 Νοεμβρίου 2023 όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή στο Ντουμπάι, ανακοίνωσε τον σχεδιασμό για τη μετατροπή του Πόρου στο 3ο «πράσινο» νησί της Ελλάδας, ακολουθώντας το πιλοτικό παράδειγμα της Αστυπάλαιας και της Χάλκης.

Η Ελλάδα με τα 14.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής και τα 6000 νησιά και νησίδες είναι ο παράδεισος των ταξιδιωτών της θάλασσας και κατατάσσεται διεθνώς μεταξύ των πιο δημοφιλών και απόλυτα ασφαλών τουριστικών θαλάσσιων προορισμών.

Η υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε: “Το yachting στη χώρα μας έχει γίνει μια εξαιρετικά δημοφιλής και αυξανόμενη δραστηριότητα τόσο στους ξένους όσο και στους Έλληνες συμπατριώτες μας. Αναγνωρίζουμε πως αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος και απασχόλησης, προσφέροντας σημαντικά στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Στο Υπουργείο Τουρισμού συνεργαζόμαστε άριστα με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και άλλους συναρμόδιους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, που αποτελούν και τον πυρήνα του χαρτοφυλακίου μου, υποστηρίζοντας ιδιαίτερα κάθε προσπάθεια που συμβάλει παράλληλα με την οικονομική και τουριστική, και στην πράσινη ανάπτυξη.”

Latest Posts